Gizlilik

Sayın ÜYE’miz,

Aynen’e ÜYE olmadan önce lütfen bu Aynen Kullanım Koşulları ve Gizlilik Sözleşmesi (“Sözleşme”) içerisinde yer alan tüm maddeleri dikkatlice okuyunuz. Metnin tamamını okuduktan sonra, Sözleşme’yi kabul etmek ve onaylamak için Aynen’da üyelik ekranlarında karşınıza çıkacak olan ilgili boşlukları doldurunuz.

Üyelik onayınızı takiben ZAYA | Network Teknoloji ve Bilişim (“AYNEN”) sizin adınıza güvenli bir kullanıcı hesabı oluşturacaktır ve işlem onayınızı, kayıt esnasında bildirmiş olduğunuz e-posta adresine veya mobil numaranıza gönderecektir.

Üyelik kaydınızın tamamlanması ve kullanıcı hesabınızın oluşturulması, işbu Sözleşme içerisinde yer alan tüm maddeleri okuduğunuz, kabul ettiğiniz ve yasal geçerliliği olan bir akdin oluşmasına olur verdiğiniz anlamına gelir.

Bu Sözleşme, elektronik ortamda, ÜYE ve AYNEN arasında kabul etme anında akdedilmiş ve yürürlüğe girmiş olacaktır.

1. TANIMLAR
İçerik: ÜYE’lerin Aynen’ı kullanarak gönderdiği iletilerin içerik’leri, sağladığı veya paylaştığı yazı, NFT, resim ve benzeri gönderilerin tümü.

Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

Paylaşım: ÜYE’ler tarafından Aynen kullanılarak sunulan iletiler (post).

Platform: Aynen Sosyal Ağ mobil uygulamaları (Android, iOS, vb.) aracılığıyla kullanılabilen Sosyal Ağ ve paylaşım alanı.

Profil: ÜYE tarafından Aynen’e verilmiş bilgilerle oluşturulan, e-posta adresi, cep telefonu, Kullanıcı Adı, ad, soyad, doğum tarihi, cinsiyet, şifre ve ÜYE tarafından eklenen fotoğraf(lar)dan oluşan, diğer ÜYE’ler tarafından görüntülenebilen ÜYE’ye özel interaktif alan.

Takma Ad/Kullanıcı Adı: ÜYE’nin, Profil’ini oluştururken kişisel verilerini kullanmaksızın özgül bir veri sahibiyle artık ilişkilendirilemeyecek şekilde kullandığı bir isim.

Ticari Elektronik İleti: Telefon, çağrı merkezleri, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla gönderilen veri, ses ve görüntü içerikli iletiler.

ÜYE: Aynen ana sayfasında/giriş ekranında bulunan “Kayıt Ol” bağlantısındaki butona tıklayarak ve gerekli adımları takip ederek üye olma sürecini tamamlamış kişi.

 

2. SÖZLEŞME’NİN KONUSU
2.1 Aynen, yerli sosyal (ağ) servisi olup ÜYE’lerine kısa cümleler/metinler, fotoğraflar, haber veya video gibi küçük İçerik’leri paylaşabilecekleri, diğer ÜYE’lerin İçerik’lerinden alıntılama yapabilecekleri, yorum ve tartışma yapabilecekleri ortam sağlar.

2.2. Sözleşme’nin konusu, AYNEN tarafından sunulan hizmetin, bu hizmetlerden yararlanma şartlarının ve tarafların hak ve yükümlülüklerinin tespitidir. ÜYE bu Sözleşme’yi onaylayarak, gereken yasal ehliyete sahip olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder

2.3. ÜYE, Sözleşme hükümlerini kabul etmekle, Aynen içerisinde yer alan kullanıma, üyeliğe ve hizmetlere ilişkin AYNEN tarafından açıklanan her türlü beyanı da kabul etmiş olmaktadır. ÜYE, AYNEN tarafından yayınlanan ve yayınlanacak olan diğer her türlü kullanım koşuluna ve ilgili mevzuatlara uygun hareket edeceğini, tüm hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

3. ÜYE’NİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
3.1. ÜYE’nin Aynen’a İçerik ekleyebilmesi, İçerik’leri okuyabilmesi, İçerik’lere yorum yapabilmesi, İçerik’leri paylaşabilmesi, İçerik’lere resimli karakterlerle (emoticon) tepki verebilmesi, diğer ÜYE’leri takip edebilmesi, belli İçerik’leri favorilere ekleyebilmesi, diğer ÜYE’lerle mesajlaşabilmesi için ana sayfada bulunan “Kayıt Ol” bağlantısındaki butona tıklayarak ve gerekli adımları izlemek suretiyle; zorunlu alan olarak e-posta adresi, Takma Ad/Kullanıcı Adı, ad-soyad, kendi belirleyeceği şifre ve mobil numarası bilgisini de girerek Aynen’a ÜYE olması gerekmektedir.

ÜYE’ler, mobil numaraları üzerinden üyeliklerini onaylayabilirler. Tüm kullanıcıların ÜYE olurken kullandıkları mobil numarası ve e-posta adresi için, tek bir üyelik hakkı bulunmaktadır.

AYNEN bu özellikleri istediği zaman ve ÜYE’lere önceden haber vermeden değiştirme ve düzenleme hakkına sahiptir.

3.2. ÜYE 18 yaşından küçük ise, Sözleşme’nin tarafı olamaz. ÜYE’nin 18 yaşından küçük olması halinde, üyelik tesis edilmiş olsa dahi bu üyelik AYNEN tarafından sonlandırılabilir. ÜYE’nin bir tüzel kişiyi temsilen üyelik kaydı oluşturması halinde, üyelik kaydı yapan gerçek kişi, tüzel kişi adına Sözleşme tarafı olmaya yetkili olduğunu ve tüzel kişi için Sözleşme’nin bağlayıcı olduğunu kabul eder.

3.3. ÜYE tarafından Aynen’da paylaşılan İçerik’ler, ÜYE Profil sayfası aracılığıyla İçerik silmek, Paylaşım’ı yoruma kapatmak, hesabı gizlemek gibi fonksiyonlarla yönetilebilir ve kontrol edilebilir. ÜYE’ler, Platform üzerinde sundukları veya paylaştıkları İçerik’lerin, kendi gizlilik ayarları tercihlerine bağlı olarak tüm ÜYE’lerin veya arama motorlarında arama yapanların erişimine, bu içeriğe ulaşarak kullanmasına açık olmasına ve bu şekilde ÜYE ile ilişkilendirilmesine izin vermeyi kabul ederler.

3.4. ÜYE, kanun, genel ahlak ve/veya adaba aykırı, izin verilmeyen herhangi bir içerik yayımlamamayı (spamlar vb.), bu tür Paylaşım’larının AYNEN tarafından silinebileceğini veya kaldırılabileceğini veya üyeliklerinin askıya alınabileceğini veya tamamen iptal edilebileceğini kabul ederler.

3.5. AYNEN, Aynen alt yapısında ÜYE tarafından paylaşılan her bir İçerik’i saklamakla yükümlü değildir. Alt yapı sorunları veya meydana gelebilecek başka sorunlar nedeniyle İçerik’ler veri tabanından geçici veya sürekli olarak kaldırılabilir. ÜYE’ler Sözleşme’yi kabul etmekle bu koşulları kabul etmiş sayılır.

3.6. ÜYE’nin, Aynen ve Aynen Sosyal Ağ Uygulaması tarafından sunulan hizmetlerden yararlanabilmek amacıyla kullandıkları sisteme erişim araçlarının (Takma Ad/Kullanıcı Adı, şifre vb.) güvenliği, saklanması, üçüncü kişilerin erişiminden uzak tutulması, kullanılması durumlarıyla ilgili hususlar tamamen ÜYE’nin sorumluluğundadır. ÜYE’ye ait kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleştirilen her işlem bizzat ÜYE tarafından gerçekleşmiş sayılacaktır. ÜYE’nin, sisteme giriş araçlarının güvenliği, saklanması, üçüncü kişilerin erişiminden uzak tutulması gibi hususlardaki kusurlarından dolayı ÜYE’nin ve/veya üçüncü kişilerin uğradığı veya uğrayabileceği zararlardan AYNEN’nin doğrudan veya dolaylı herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

3.7. ÜYE’nin Aynen’e üye olurken seçmiş olduğu Takma Ad/Kullanıcı Adı ÜYE’ye özeldir ve başka bir ÜYE tarafından kullanılamaz. ÜYE’nin kullanmak istediği Takma Ad’ın/Kullanıcı Adı’nın başka bir ÜYE tarafından daha önceden seçilmiş olması durumunda ÜYE’den başka bir Takma Ad/Kullanıcı Adı seçmesi istenecektir.

3.8. ÜYE’lerin, kendi aralarında Aynen aracılığıyla yaptıkları özel mesajlaşmalar da dahil olmak üzere Aynen’ı kullanırken yaptıkları tüm işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. ÜYE’lerin birbirlerine gönderdiği mesajlar ile ilgili olarak, AYNEN hiçbir şekilde sorumlu değildir. Bu nedenle AYNEN’in uğrayabileceği her türlü zarara karşı ÜYE’ye rücu hakkı saklıdır.

3.9. ÜYE, başka bir ÜYE’nin veya üçüncü bir kişinin gizlilik hakkını ya da fikri sınai haklarını ihlal eden, telif hakları, marka hakları veya başkaca mülkiyet hakları ile korunan ya da bu tarif edilen sınıflara giren materyallerden uyarlanan herhangi bir bilgi, yazılım ya da başka bir materyal, sahibinden ya da haklarını elinde tutan kişiden izin almaksızın, İçerik yapamaz ya da iletemez. Böyle bir durumda AYNEN’nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamakla beraber, AYNEN’nin uğrayabileceği her türlü zarara karşılık ÜYE’ye rücu hakkı saklıdır.

3.10. Onaylı ÜYE’ler, onaylı kimlik olduğundan, Paylaşım yaparken kullanabilecekleri karakter sayıları, e-posta onaylı ÜYE’lerle farklılık gösterecektir. Onaylı ÜYE’lerin, tek Paylaşım altında kullanabilecekleri karakter sayısı 500 (beşyüz) iken, diğer kullanıcıların tek Paylaşım altında kullanabilecekleri karakter sayısı 280 (ikiyüzseksen)’dir. AYNEN bu özellikleri istediği zaman değiştirme ve düzenleme hakkına sahiptir.

3.11. Üyelik hesabında hukuki düzenlemelere aykırılık unsuru taşıyan hiçbir veri yer almamalıdır. Başkası gibi davranarak, izin almaksızın herhangi bir bireye/tüzel kişiye ait bir isim, ticari unvan, marka, görsel veya fotoğraf kullanmak veya kışkırtıcı, saldırgan bir Takma Ad/Kullanıcı Adı oluşturulması, AYNEN’nin izni olmaksızın işbu Sözleşme’nin veya üyeliğin üçüncü kişilere devredilmesi yasaktır. ÜYE’nin madde kapsamında sayılanlara aykırı işlem veya eylemlerde bulunması halinde, AYNEN’nin kanun ve işbu Sözleşme’den kaynaklanan hakları saklı kalmak kaydı ile bu işlem, eylem veya Paylaşım’larından doğan hukuki veya cezai sonuçlardan münhasıran ÜYE’nin sorumlu olacağını, bu tür Paylaşım’ların AYNEN tarafından silinebileceğini veya kaldırılabileceğini veya üyeliğini askıya alınabileceğini veya iptal edilebileceğini kabul ederler. AYNEN, işbu Sözleşme’yi herhangi bir izne gerek olmaksızın üçüncü kişilere devredebilir.

3.12. ÜYE önceden izin almadan, otomatik araçlar (adres toplama botları, robotlar, spider, kazıyıcılar vb.) kullanarak veya kullanmayarak diğer ÜYE’lere ait bilgileri toplamamayı, virüs ya da başka kötü niyetli kodlar yüklememeyi, herhangi bir şekilde ters mühendislik veya benzeri uygulamalarla Aynen sistemine girmek, zarar vermek gibi eylemler yapmamayı taahhüt eder.

3.13. ÜYE, üyelik hesabı için doğru ve eksiksiz bir biçimde bilgi sağlama ve bu bilgileri sürekli güncel tutmakla yükümlüdür.

3.14. Taraflar, bu Sözleşme’den doğabilecek ihtilaflarda, AYNEN kayıtlarının (e-posta yazışmaları, internet trafik bilgisi ve erişim kayıtları [log] ve benzeri) 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında muteber, bağlayıcı, kesin delil teşkil edeceğini ve bu maddenin Delil Sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt ederler

3.15. ÜYE, isterse AYNEN tarafından yürütülen genel ve özel kampanyalar, avantajlar, ürün hizmet tanıtımları, reklam, pazar araştırması anketleri ve diğer müşteri memnuniyeti uygulamaları hakkında bilgi almak üzere Ticari Elektronik İleti izni verebilir. Bu durumda AYNEN, ÜYE’nin Aynen’a üye olurken vermiş olduğu mobil telefon numarası ve e-posta adresine ticari elektronik iletiler gönderebilecektir.

ÜYE istediğinde hiçbir gerekçe göstermeksizin Ticari Elektronik İleti almayı reddedebilir, bu halde bildirimin yapıldığı iletişim kanalına ilişkin onayı geçersiz kılar. AYNEN, Ticari Elektronik İleti’ye dair red talebinin kendisine ulaşmasını müteakip üç iş günü içinde alıcıya ticari elektronik ileti göndermeyi durdurur. Üye’nin Ticari Elektronik İleti almayı durdurmak için İleti Yönetim Sistemi (“İYS”) üzerinden veya Uygulama içinde ayarlar menüsünden onayı kaldırması mümkündür.

3.16. ÜYE, üyelik hesabına erişimin kiralanması, hesabın kiraya verilmesi, ödünç verilmesi, satılması veya herhangi bir şekilde paraya çevrilmesinin kesinlikle yasak olduğunu bilir ve kabul eder.

4. AYNEN’NİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
4.1. ÜYE’nin Platform’daki Paylaşım’ları, Profil kısmında veya herhangi bir alandaki paylaşım, resim, metin vb. paylaşımları gerekli görüldüğü hallerde hiçbir gerekçe göstermeden AYNEN tarafından silinebilir veya başka bir konu başlık altına taşınabilir. Ayrıca Sözleşme’de bahsi geçen Platform kurallarının ihlali halinde üyelik geçici veya süresiz olarak kapatılabilir. ÜYE, haksız bir nedenle hesabının kapatıldığını düşünüyorsa bilgi@Aynen adresine itirazlarını e-postayla iletebilir, fakat AYNEN bu itirazlarla bağlı değildir.

4.2. AYNEN, ÜYE’lerin İçerik’lerin doğruluğunu ve hukuka uygunluğunu kontrol etmek veya araştırmakla yükümlü değildir.

4.3. AYNEN, ÜYE bilgileri ile kullanım bilgilerini anonim hale getirmek koşuluyla segmentasyon ve toplulaştırılmış istatistiki analiz işlemleri için de kullanabilecek ve taraf olacağı iş birlikleri kapsamında üçüncü kişilerle paylaşabilecektir.

4.4. AYNEN, ÜYE’lerinin ürettikleri ve yayınladıkları İçerik’lerden ilgili mevzuat gereği hiçbir şekilde sorumlu değildir. Ancak ilgili mevzuatın öngördüğü usullere uygun bildirilen ve hukuka aykırı olduğu düşünülen bir içeriği kontrol etmek ve teknik olanakları dâhilinde o içeriği çıkarmakla yükümlüdür.

AYNEN, ilgili mevzuat kapsamında hukuka aykırı İçerik’in bildirilmesine dair sağladığı iletişim kanallarıyla, ÜYE’lere her türlü teknik altyapıyı sağlamıştır. AYNEN kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden kişilerin taleplerini, ilgili haberin ulaşmasından itibaren en geç 24 saat içinde cevaplandıracaktır.

4.5. AYNEN’nin sunmuş olduğu iletişim kanalları üzerinden hukuka aykırı içeriğin uygun bir şekilde haber verilmesi sorumluluğu ÜYE’lere aittir. Bu kapsamda ÜYE, AYNEN’ye hakkının ihlaline neden olan yayının tam adresi (URL), hangi açılardan hakkının ihlal edildiğine ilişkin açıklama ve kimlik bilgilerini ispatlayacak bilgileri ileterek, AYNEN’yi haberdar etme yükümlülüğü altındadır. Her ne şekilde olursa olsun uygun bir şekilde bu hakkın kullanılmaması (hangi içeriğin söz konusu ihlale yol açtığının net bir şekilde belirli olmaması, iletinin kullanıcıdan kaynaklı nedenlerle AYNEN’ye ulaşmaması vb.) durumunda AYNEN sorumlu olmayacaktır. Ayrıca AYNEN, hukuka aykırı İçerik’in haberdar edilmesi hakkının kullanımı için sağladığı iletişim kanallarıyla kullanıcılara her türlü teknik altyapıyı sağlamış olduğundan, mahkeme celbi yoluyla haberdar olma veya hukuka aykırı içeriğe AYNEN haberdar edilmeksizin erişimin engellenmesi durumlarında her türlü hakkını saklı tutar.

4.6. AYNEN, ÜYE tarafından oluşturulan İçerik ve özel mesajların kontrolünü hiçbir şekilde yapmamaktadır. Ancak ÜYE’ler tarafından, 3. şahıs ve kurumların kişilik hakları ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunları ve Uluslararası Anlaşmalar ile koruma altına alınan diğer hakların ihlal edilmesi halinde; telif haklarını ihlal eden, müstehcenlik, pornografi, çocuk istismarı içeren, hakaret, küfür, şiddet/nefret söylemi, küçük düşürücü ifadeler barındıran, şeref ve haysiyete yönelik saldırı niteliği taşıyan, zararlı/tehlikeli fiiller içeren ve/veya bunları yapmaya özendiren/teşvik eden, başkasının kişisel verilerini ve/veya fikri haklarını ihlal eden, reşit olmayanları korumayan İçerik’lerin paylaşılması; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacı içeren her türlü terör eyleminin benimsenmesi, özendirilmesi ve yönlendirilmesini sağlayan veya teşvik eden İçerik’lerin paylaşılması; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına sebebiyet verecek İçerik’lerin paylaşılması; kişileri ve toplulukları rahatsız edecek derecede toplu iletişim yapılması; kişilerin ve toplulukların sözle, resimle veya video içeriğiyle taciz edilmesi; virüs gönderilmesi ya da Aynen’ın verimli çalışmasını engellemek için kesme, sınırlama veya yok etme için tasarlanmış diğer bilgisayar kodları ya da yazılım veya donanım içeren herhangi bir malzeme iletmesi; ayrıca AYNEN hizmetlerinin ve servislerinin amacını aşan bir şekilde kullanılmasının anlaşılması halinde, AYNEN, hizmetleri derhal durdurma, ilgili İçerik’leri yayından çıkarma ve üyeliği askıya alma veya iptal etme hakkına sahiptir. AYNEN, yasal yükümlülüklerini kapsamında mahkemelerden, savcılıklardan veya ilgili makamlardan gelecek olan talepler doğrultusunda, hukuka aykırı İçerik veya kod sahibinin bilgileri dahil talep edilen bilgi ve belgeleri paylaşabilir.

4.7. Aynen’dan kaynaklanan ya da kaynaklanmayan herhangi bir hata, ihmal, kesinti, silinme, bozulma, iletimde gecikme veya iletişim ağı başarısızlığı gibi teknik sorunlardan dolayı Aynen ve ÜYE’ler ile ÜYE’lerin kendi arasındaki iletişiminde kesintiler olabilir. Bu kesintilerden dolayı ortaya çıkabilecek sorunlardan AYNEN sorumlu tutulamaz.

4.8.AYNEN, Aynen’ın kesintisiz ve hatasız çalışması için imkanları dahlinde makul çabayı gösterecektir. Ancak internet erişim sistemlerinde meydana gelebilecek teknik arızalar, aksaklıklar, sistem bakımları, beklenmedik haller ve mücbir nedenler gibi vakıalarda AYNEN servisleri de bağlantılı olarak etkilenebilir. AYNEN bu gibi durumlarda veya gerekli gördüğü takdirde herhangi bir neden göstermeksizin, hizmetleri ve uygulamayı geçici bir süre askıya alabilir veya tamamen durdurabilir. Bu kapsamda AYNEN, belirli bir amaca uygunluk, kesintisiz devamlılık, güncelleme, işlevsellik, doğruluk, hatasızlık dahil açık ya da zımni hiçbir garanti vermemektedir. Aynen’ın geçici bir süre askıya alınması veya tamamen durdurulmasından dolayı AYNEN’nin ÜYE’ye karşı herhangi bir sorumluluğu yoktur.

4.9. ÜYE’ler arasındaki özel mesajlaşmalar sadece ilgili taraflarca okunabilir. Bu özel mesajlar yoluyla veya özel mesajların, mesajların tarafların rızası olmadan paylaşılması yoluyla ÜYE’nin uğrayabileceği zarar, ziyan, kar, gelir, veri kaybından veya diğer mali/manevi kayıplardan veya sonuçta meydana gelen özel ve/veya dolaylı hasarlardan, idari/adli para cezalarından ve/veya maddi/manevi zararlardan AYNEN ve iş birliği yaptığı kişi ve kuruluşlar herhangi bir şekilde sorumlu değildir.

4.10. AYNEN, Türkiye Cumhuriyet’i Resmi Kurum/Kuruluşlara verilen yetkiden kaynaklanan talep veya yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından yürütülen bir araştırma veya soruşturma kapsamında ilgili Kurum/Kuruluşlar tarafından ÜYE’ye ve/veya İçerik’e ve/veya Paylaşım’a ve/veya özel mesajlara ilişkin bilgi ve/veya belge talep edilmesi hallerinde mevzuat hükümlerine uygun olarak talep edilen bilgi ve/veya belgeler paylaşabilecektir.

4.11. Mevcut Aynen hesabınız ile kripto cüzdan hesaplarına giriş yapılabilmektedir. Bu hizmetten yararlanmak isterseniz kripto cüzdan hesabınızla Aynen hesabınız eşleştirilecektir. ÜYE’lerin blok zincirlerinde bulunan NFT'leri üretmesine ve doğrudan etkileşime girmesine yardımcı olan eşler arası bir web3 hizmeti de sunmaktadır. Bu hizmeti kullanmak isteyen ÜYE’lerin ilgili kullanıcı sözleşmesini onaylaması gerekmektedir.

Kripto cüzdan hesapları kullanılarak üretilecek NFT’lerle ilgili tüm sorumluluk ÜYE’ye ait olup NFT’nin, bunlarla sınırlı olmamak üzere, Aynen veya başka bir ortamda kullanılması, alınması, satılması, kripto cüzdan hesaplarında tutulması ve/veya sergilenmesi ve benzeri işler ile telif haklarının alınması ve/veya kullanılmasıyla ilgili Aynen’ın hiçbir dahili veya sorumluluğu yoktur.

Eşleştirme işleminde kullanılan bilgiler hiçbir şekilde Aynen tarafından saklanmaz ve müdahale edilemez. Hesap eşleştirme Blockchain (blok zincir) altyapısıyla gerçekleşmektedir. Aynen Sosyal Ağ Platformu olarak, asla bir cüzdan sağlayıcı, borsa, komisyoncu, finans kurumu veya alacaklı değildir. Bu hizmetten yararlanılması halinde Aynen hiçbir güvence vermemekte ve hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

5. FİKRİ VE SINAİ HAKLAR
5.1. Platform hizmetine bağlı tüm servislerin, alan adlarının, yazılım kodlarının, ara yüzlerinin, ürün incelemelerinin, videolarının, algoritmalarının, çizimlerinin, modellerinin, tasarımlarının, sunulan servislerin yazılım, tasarım, görsel ve sair telif hakları ve diğer tüm fikri sınaî haklarının sahibi AYNEN ve grup şirketleridir. AYNEN tarafından hizmetler ile bununla bağlantılı sayfaların kopyalanmasına, çoğaltılmasına ve yayılmasına, ayrıca tersine mühendislik işlemlerine tabi tutulmasına izin verilmemektedir.

5.2. ÜYE’lerin sunduğu İçerik’in diğer ÜYE’ler tarafından paylaşılabilmesi, söz konusu İçerik’in alıntı yapılarak paylaşılması şeklinde olmalıdır. ÜYE’lerin, gerek Platform’undan gerekse başka bir Sosyal Ağ mecrasından kaynak göstermeden diğer ÜYE’lerin veya diğer tüzel/gerçek kişilerin İçerik’lerini kendisine aitmiş gibi Paylaşım’da bulunması halinde, AYNEN’nin, başta 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (“FSEK”) olmak üzere herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

5.3. ÜYE, üçüncü kişilerin, burada sayılanlarla sınırlı olmamak üzere, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, marka, know-how, ticari sır ve/veya FSEK’ten doğan hakları (mali ve manevi haklar) da dahil olmak üzere hiçbir fikri veya sınai hakkını ihlal etmeyeceğini garanti ve taahhüt eder.

5.4. ÜYE, her türlü fikri ve sınai hakka konu olabilecek Paylaşım’nın ve bunların İçerik’lerinin her türlü unsurunun özgün yaratıcısı olduğunu ya da gerekli tüm fikri ve sınai mülkiyet haklarına sahip olduğunu ya da 5846 sayılı FSEK’e göre Üçüncü Kişi ve/veya hak sahibi olan diğer kişilerden gerekli tüm izinleri aldığını ve mali hakları (işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve ayrıca işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı) ve manevi hakların (umuma arz, adın belirtilmesi, değişiklik yapılmasını men etme ve mali ile zilyede karşı haklar) kullanım yetkisini usulünce almış olduğunu ve bu kapsamda AYNEN’nin herhangi bir sorumluluğunun olmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

ÜYE, her türlü fikri ve sınai hakka konu olabilecek Paylaşımı üzerindeki FSEK hükümleri kapsamında mali haklarının kullanımına (işleme, çoğaltma, yayma, işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim ve temsil hakkı) ilişkin yer, süre ve sayı sınırlaması olmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti’nde ve tüm dünya ülkelerinde ve üçüncü kişilere kullandırılacak şekilde, alt lisanslanabilir, bila bedel AYNEN’ye basit ruhsat şeklinde bir lisans vermiştir.

5.5. Aynen’ın tasarım, metin, imge, html kodu ve diğer kodlar da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, tüm unsurları AYNEN’ye ve grup şirketlerine aittir. ÜYE’ler, Aynen hizmetlerini ve Aynen telif haklarına tabi çalışmalarını satamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez veya başkasının Aynen’a erişmesine veya kullanmasına izin veremez.

5.6. Aynen’ın telif haklarına tabi çalışmaları, markaları, logosu, ticari görünümü veya Aynen vasıtasıyla sahip olduğu her tür maddi ve fikri mülkiyet hakları da dahil tüm malvarlığı, ayni ve şahsi hakları, ticari bilgi ve know-how’a (bilgi birikimine) yönelik tüm hakları saklıdır.

5.7. ÜYE, Platform hizmetleri ile ilgili AYNEN’ye öneri veya geri bildirim göndermesi halinde, AYNEN’nin herhangi bir bedel ödemeksizin bu geri bildirimleri herhangi bir amaç için kullanıp paylaşabileceğini (fakat böyle bir zorunluluğu olmadığını) kabul ve beyan eder.

6. PLATFORM KURALLARI
6.1. ÜYE'lerin Platform’u kullanırken konuları, ait oldukları başlıklar altına açmaları tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde AYNEN paylaşım kirliliği yaratan Paylaşım’ı kaldırabilir veya bu konuda ÜYE’yi uyarabilir. AYNEN, ait olmadığı konu başlığı altında Paylaşım’da bulunduğu için 3 (üç)’dan fazla uyarı alan ÜYE’nin üyeliğini askıya alabilir veya iptal edebilir.

6.2. Hak kısıtlamalarına ilişkin kurallar AYNEN tarafından değiştirilebilir. Bu kapsamdaki değişiklikler gelecekte Sözleşme’ye eklenebilir. Bu halde Sözleşme değişikliğine ilişkin koşullar geçerli olacaktır.

6.3. Aynen’da, aşağılayıcı, alaycı, başkalarını küçümseyen, adminlere (Aynen ve APPYAP yöneticilerine) veya ÜYE’lere saygısızlık içeren, müstehcen, kaba, iftira niteliğinde, nefret dolu, tehdit edici, huzursuzluk çıkartmaya yönelik, yayınlarla ilgili spoiler içeren mesajlar, başka ÜYE’lerin kimliğini açıklayıcı, pornografik veya cinsel öge içeren paylaşım, kopya yazılım, warez, crack, nocd, şifre kırma, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, uluslararası kanun, tüzük veya anlaşmalara, ülkemiz çıkarlarına, kişilik haklarına veya genel toplum ahlak kurallarına aykırı, din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri ayrımcılıkları destekleyen, zorbalık içeren, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda koruma altına alınan temel hak ve özgürlüklere saldırıda bulunmak veya Türk Ceza Kanunu ve diğer tüm mevzuat nezdinde yasaklanmış, suç veya haksız fiil olarak belirtilmiş olan fiillerin işlenmesi, yasaktır. Her özel mesaj, İçerik veya Paylaşım’ın IP adresi ve giriş tarihi gerektiğinde yetkili makamlara verilmek üzere kaydedilmektedir. ÜYE, AYNEN’nin, kendi iradesi doğrultusunda herhangi bir başlığı silme, taşıma, kilitleme yetkisi olduğunu kabul etmektedir. ÜYE, Profil bilgilerinin ve İçerik’lerinin Aynen veri tabanında saklanacağını kabul eder.

6.4. Aynen sistemi ilgili sorunların tanımlanabilmesi ve çıkabilecek muhtemel sorunların acil olarak giderilebilmesi için AYNEN, gerektiğinde ÜYE’lerin IP adreslerini kaydedebilir ve bu kayıtları anılan bu amaçlarla kullanabilir. AYNEN’nin, ilgili mevzuat kapsamında belirtilen trafik verisi (log) saklama yükümlülükleri ayrıca saklıdır.

6.5. Aynen Sosyal Ağ Uygulaması veya Aynen içerisinde, başka web siteleri ilgili çeşitli linkler ve bannerlar bulunabilir. ÜYE bu web sitelerini ziyaret ederken ve kullanırken dikkatli davranmalıdır. Bu web sitelerinin operatörleri, Aynen ÜYE’leriyle ilgili çeşitli bilgiler toplayabilirler ve bu bilgileri Aynen’ın kullanacağından farklı bir amaç için kullanabilirler. Aynen bu web sitelerinin işlemlerinden ve gizlilik prensiplerinden sorumlu değildir.

7. SÖZLEŞME’NİN SONLANDIRILMASI VE FESHİ
7.1. ÜYE, Aynen’a kayıtlı ÜYE’lik hesabını, “Üyeliğimi Askıya Al” butonunu tıklayarak, üyeliğini belirli sürelerle askıya alabilir. Bu halde süre kısıtlaması olmaksızın üyelik tekrar aktif hale getirilebilir. ÜYE, Profil ayarlarında yer alan “Üyeliğimi Sil” butonunu tıklayarak hesabını/Profil’ini kapatabilir. Üyelik hesabı kapatıldıktan sonra, tekrar aktif hale getirilebilir. 90 gün içerisinde aktif hale getirilmeyen üyelik hesabı, tekrar aktif hale getirilmesi mümkün olmayacak şekilde tamamen kapalı hale gelecektir.

7.2. AYNEN, ÜYE’lerin ilgili mevzuatı, Sözleşme’de belirtilen hükümleri ve/veya Aynen içinde yer alan kullanıma, üyeliğe ve hizmetlere ilişkin benzeri kuralları ihlal etmeleri durumunda Sözleşme’yi tek taraflı olarak feshedebilecektir.

7.3. ÜYE, Aynen’ın veri depolama hizmeti vermediğini bildiğini, Sözleşme’nin herhangi bir şekilde feshi halinde herhangi bir içeriğin kopyasını talep edemeyeceğini, ilgili içerik’lere erişememesi nedeniyle AYNEN’den herhangi bir hak talebinde bulunamayacağını kabul ve beyan eder.

8. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
AYNEN, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve kişisel verilerin işlenmesine ilişkin getirilen düzenlemeleri ile ilgili diğer mevzuat hükümlerine uymakla yükümlü olduğunu, Avrupa Birliği sınırları içerisinde bulunan ve uygulama ara yüzünü kullanacak kullanıcılar açısından 2016/679EU sayılı Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (GDPR) uyumu gözeteceğini, işbu düzenlemelerin hükümleri uyarınca; her türlü ÜYE bilgisi ve kişisel verinin, Gizli Bilgi olduğunu, bu bilgi ve verileri sözleşme sırasında ve sonrasında süresiz olarak özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümlülüğü olarak addetmeyi, hiçbir şekilde onay almadan kullanmayacağını, işlemeyeceğini, aktarmayacağını tüm çalışanlarını bu konuda uyaracağını ve bu yönde tüm teknik ve idari tedbirleri asgari oranda alacağını, üçüncü bir kişi ye ifşasını önlemek için gerekli her türlü tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi bu bilgiye kendisi sayesinde ulaşan bağlantılı/bağlantısız tüm çalışanlarının/iş ortaklarının/danışmalarının/alt işverenlerinin ve ilgililerin işbu madde kapsamına aykırı hareketleri nedeniyle meydana gelecek her türlü zarardan müşterek ve müteselsil sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

AYNEN, ÜYE’ye ait kişisel verileri, işbu Sözleşme kapsamında belirtilen kapsam ve koşullarla sınırlı, belirtilen amaçlarla uyumlu olarak işleyebilecektir.

AYNEN, ÜYE’lerin Aynen kullanımı hakkındaki bilgilerini, teknik bir iletişim dosyası olan çerezler (Cookie) kullanarak elde edebilir.

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detayları içeren Aydınlatma Metni’ne https://Aynen/agreement/clarification_v2.html linkinden ulaşabilirsiniz.

9. YETKİ
AYNEN ve ÜYE arasında ortaya çıkabilecek her türlü hukuki ihtilaf için yetkili mahkeme İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri’dir. 5718 sayılı Kanun m.32/1’e göre, her iki taraf arasında meydana gelebilecek herhangi bir dava konusu Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tabi olacaktır. Sözleşme’den dolayı doğan veya doğabilecek her türlü ihtilafın hallinde İstanbul (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

10. SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ
Üyelik devam ederken Sözleşme, AYNEN tarafından gelişen ve değişen koşullara göre önceden kullanıcılara herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın tek taraflı olarak değiştirilebilir. Bu halde, güncel versiyon Aynen’de ve Aynen Sosyal Ağ Uygulaması içinde ÜYE’lerin erişimine açık olacaktır. Bu nedenle, ÜYE’nin Aynen’ı her ziyaret edişinde bu Sözleşme’yi yeniden gözden geçirmesi önerilmektedir. Sözleşme değişiklikleri erişime sunulduğu tarihte ve sonrasında Aynen’ı kullanırsanız bu düzenlemeleri kabul etmiş sayılırsınız. Sözleşme şartlarından biri kısmen veya tamamen geçersiz hale gelirse, Sözleşme’nin geri kalanı geçerliliğini korumaya devam eder.